Aanbod

Voor wie?

Vlaamse basisscholen.
Wij richten ons tot de beginnende fietser, leerlingen die al kunnen fietsen, d.w.z. hun evenwicht kunnen houden op een fiets zonder steunwieltjes.

Wat?

Op aanvraag kan de school een ‘fietsmeester' op bezoek krijgen.
De fietsmeester brengt een speciaal ontworpen materialenset mee en stelt er een fietsparcours mee op in de school. Samen met de leerkracht neemt de fietsmeester de handleiding door en bereiden ze het leerproces voor. De leerkracht behoudt de leiding over de lesactiviteit en de verantwoordelijkheid voor het leerproces. Zo kan de school een ruime variatie aan fietsvaardigheidsoefeningen en een daarbij passend fietsparcours realiseren.
Per dag kunnen drie klassen met de materialenset een vaardigheidstraining opzetten. Je bestelt de materialenset met begeleiding voor minimaal één dag tot maximaal één week. Je kunt met verschillende klassen, vestigingen of scholen afspreken. Het parcours kan zowel buiten (speelplaats, parking) als binnen (sporthal, polyvalente zaal) worden gebruikt. De leerlingen oefenen met hun eigen fiets of die van hun medeleerling.

Wanneer?

Gedurende het hele schooljaar.

Kostprijs?

De huur van de materialenset, de begeleiding door de fietsmeester en het vervoer van en naar de school bedraagt 75 euro per dag.

Hoe?

Wil je graag een fietsmeester op bezoek krijgen, contacteer dan het secretariaat van MOEV van jouw provincie. Meer informatie vind je bij inschrijvingen.